Kwaliteit First Class Bakery
First Class Bakery watermerk

Over First Class Bakery

Passie voor het bakkersvak, gevoel voor smaak en een snufje innovatie. Dat zijn dé basisingrediënten van First Class Bakery in Bergeijk. Wij bereiden op ambachtelijke wijze heerlijke brood- en bladerdeegsnacks, met zowel zoete als hartige vullingen. Onze moderne bakkerij heeft een maximale certificering en producten verlaten de bakkerij alleen als ze voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen.

De familie & het team

First Class Bakery is net als Ouni en Bakkerij van Griensven onderdeel van KUMA Eersel B.V. De huidige productie en logistieke ruimtes in Bergeijk in Eersel worden eind 2019 ingeruild voor een nieuwbouw pand in Bergeijk. Het bedrijf wordt geleid door Peter en José, die de bakkerij overnamen in 1997. Maar Peter en José doen het niet alleen. Ze maken gebruik van een hecht team met ervaren krachten.

Onze bakkers

First Class Bakery is een ambachtelijk bedrijf en daar zijn wij trots op. Natuurlijk maken wij gebruik van de meest moderne technologieën, maar uiteindelijk is het vakmanschap van onze bakkers onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat ieder product proeft naar de kwaliteit waar wij bekend om staan. Zo draaien zij het deeg, laten het rijzen en bakken het af. Daarnaast verzorgen zij de visuele controle van alle producten, verpakken en verzenden deze. Alleen producten die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen, verlaten de bakkerij.

Logistiek, administratie en verkoop

Het team van First Class Bakery bestaat niet alleen uit bakkers. First Class Bakery kent nog drie andere afdelingen, namelijk: logistiek, administratie en verkoop. Alle afdelingen hebben maar één doel: ‘first class’ opereren voor onze afnemers.

Onze leveranciers

First Class Bakery werkt met vaste leveranciers. Om te garanderen dat we altijd dezelfde smaak afleveren, gebruiken we niet alleen vaste recepten, maar ook zuivere grondstoffen die we betrekken bij onze vaste leveranciers. Het merendeel komt uit onze omgeving en hier werken we al jaren mee samen.

De levensloop

In 1979 arriveerde Peter en José Kuijken met een Renault 18 vol enthousiasme voor de gevel van hun eerste slagerij in de centra supermarkt Schilders. Het avontuur begon dan nu echt! De kempische mentaliteit, gezonde werklust en ondernemingszin, resulteert twee jaar later in de opening van een tweede slagerij in Eersel onder de vlag van de Kwaliteitslager. Later werd dit Keurslager.  

In de bouwvakvakantie werd er een kraampje bemachtigd op de toeristenmarkt: een welbekend fenomeen voor toeristen en inwoners uit de Kempen. Zonen Bart en Joost hielpen hier als kleine mannekes een handje mee en verdiende zo hun eerste centjes. Niets vermoedend, bleek dit achteraf de beginselen te zijn voor hun interesse in het ondernemen. 

In 1995 vond voor het eerst het kampioenschap ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ plaats in Oisterwijk. Samen met Bakkerij Verhagen werd de titel binnengehaald. Wat was dit een onvergetelijke dag! En als kers op de taart, wordt het jaar erop nogmaals de eerste plaats behaald. Vanuit deze gepaste trots slaan de bakkerij en slagerij de handen ineen en is First Class Bakery een feit. In 1997 zijn Peter en José naast de slagerij, ook eigenaar geworden van de bakkerij. 

In de daaropvolgende jaren vinden ontzettend mooie ontwikkelingen plaats: betrekken van een tweede pand met opslag diepvries, naast het worstenbroodje wordt gestart met een uitbreiding van verschillende broodsnacks, de overname van Bakkerij van Griensven, oprichting van Ouni de glutenvrije bakker, teamuitbreiding en het behalen van certificaten rondom voedselveiligheid en duurzame producten.

Waar blijft de tijd! Nu, beland in 2022, verhuizen we gefaseerd naar een prachtige nieuwe locatie. Alles onder één dak om de groei van het bedrijf vorm te geven en duurzaam de toekomst tegemoet te treden. Dit is eveneens het moment dat Peter en José met enorm veel trots, tevredenheid en voldoening het stokje overdragen aan Bart en Joost. 

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe generatie en het team de traditie voortzetten.”

– Peter en José Kuijken – 

Historie

 • 2024
  Verhuizing naar nieuwe locatie

  De bouw en inrichting van de nieuwe locatie is in de afgelopen jaren vormgegeven.De verhuizing van machines en onderdelen heeft medio 2024 plaatsgevonden. De worstenbroodjes worden erg duurzaam geproduceerd.

 • 2022
  Bestaan 25 jaar!

  Na de overname in 1997 hebben we een groots jubileumfeest gevierd: ons 25-jarig bestaan. Een mooi moment om bij stil te staan.

 • 2021
  Nieuwe locatie / volgende generatie

  In 2021 wordt een nieuw pand gerealiseerd om de groei van het bedrijf aan te kunnen en duurzaam de toekomst tegemoet te treden. Samen met een nieuwe generatie en een enthousiast team!

 • 2020
  Certificering Nederlandse Coeliakie Vereniging

  Ouni Glutenvrij is 100% glutenvrij gecertificeerd door de voedingsdeskundigen van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

 • 2019
  Nieuwe website

  Bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe website om de toekomst bestendig tegemoet te gaan.

 • Logo First Class Bakery
  2018
  Vernieuwing branding

  Door de jaren heen is het logo met de tijd meegegaan. In april van dit jaar wordt gekozen voor een nieuwe branding van het logo.

 • 2016
  Ouni Glutenvrije bakker logo
  Ouni, de glutenvrije bakker

  Bart, de zoon van Peter en José, merkte na klachten op dat hij intolerant is voor gluten. Met de kennis en knowhow van de bakkerij en slagerij wordt Ouni opgestart. Ouni beschikt over een gevarieerd assortiment van smaakvolle en betaalbare glutenvrije producten, die wij vers bereiden in onze eigen gespecialiseerde bakkerij. Behalve glutenvrije producten, produceren wij ook tarwevrije en lactosevrije producten.

 • Logo van Grinsven
  2010
  Broodwinkeltje, Bakkerij van Griensven

  Om specialisme van het worstenbroodje verder uit te breiden wordt Bakkerij van Griensven overgenomen. Deze bakkerij, opgericht in 1873, is een begrip in Boxtel en omstreken. Peter en José geven het een nieuwe naam: Broodwinkeltje, ouderwets hip. Voorheen was de winkel aan de Breukelsestraat 4, tegenwoordig is het pand aan de overkant betrokken aan de Breukelsestraat 3. Op vrijdag en zaterdag worden hier dé Brabantse worstenbroodjes vers verkocht, samen met diverse lekkere en ambachtelijke broden en broodsnacks.

 • 2009
  SKAL Bio Controle
  Skal certificering

  Om duurzame producten voort te brengen, zijn we Skal gecertificeerd met verschillende biologische producten. Vervolgens komen er tal van producten van de band die getypeerd worden als Clean Label, Halal en Verantwoord Snacken.

 • 2001
  BRC certificering

  First Class Bakery stelt zichzelf hoge eisen. Vanuit deze invalshoek zijn we naast de verplichte HACCP certificering sinds 2001 gecertificeerd door het BRC (British Retail Consortium). Deze standaard hanteert hoge eisen aan de voedselveiligheid.

 • 1999
  Vakmanschap
  Eersel

  Door de groei van klanten en afzet wordt een tweede pand betrokken voor diepvries- en opslagcapaciteit. Aan de Broekstraat in Eersel worden de producten aangenomen en verder verdeeld naar onze klanten in binnen- en buitenland.

 • Verschillende worstenbroodjes
  1997
  Overname

  In februari gaan Peter en José alleen verder met gekwalificeerd personeel in de bakkers- en slagersbranche. Naast het worstenbroodje wordt gestart met een uitbreiding van verschillende broodsnacks om zo aan de groeiende vraag vanuit de markt te voldoen.

 • 1996
  Oprichters Fist Class Bakery
  Wederom kampioen – start bakkerij Bergeijk

  We doen voor de tweede keer mee aan de wedstrijd en behalen wederom de eerste prijs. Vanuit deze gepaste trots slaan de bakkerij en slagerij de handen ineen. In april wordt de productie van het ’t lekkerste Brabantse worstenbroodje in één pand in Bergeijk samengevoegd, om zo iedereen van het lekkere worstenbroodje te voorzien.

 • 1995
  ’t Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

  In de Rosep in Oisterwijk wordt voor het eerst het kampioenschap ’t Lekkerste Brabantse Worstenbroodje georganiseerd. Vele bakkerijen en slagerijen doen mee en samen met Bakkerij Verhagen winnen we uiteindelijk het kampioenschap!

 • 1981
  Historie slagerij First Class Bakery
  Tweede slagerij

  Een tweede slagerij wordt geopend onder de vlag van de Keurslagerij. De winkel staat aan de Nieuwstraat in Eersel waar met hart en ziel de slagerij wordt gerund.

 • Keurslager logo
  1979
  Slagerij

  Peter en José Kuijken starten een slagerij in de Centra supermarkt te Hapert.

Kroketbroodje