First Class Bakery

Over First Class Bakery

Passie voor het bakkersvak, gevoel voor smaak en een snufje innovatie. Dat zijn dé basisingrediënten van First Class Bakery in Bergeijk. Wij bereiden op ambachtelijke wijze heerlijke brood- en bladerdeegsnacks, met zowel zoete als hartige vullingen. Onze moderne bakkerij heeft een maximale certificering en producten verlaten de bakkerij alleen als ze voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen.

De familie & het team

First Class Bakery is net als Ouni en Bakkerij van Griensven onderdeel van KUMA Eersel B.V. De huidige productie en logistieke ruimtes in Bergeijk in Eersel worden eind 2019 ingeruild voor een nieuwbouw pand in Bergeijk. Het bedrijf wordt geleid door Peter en José, die de bakkerij overnamen in 1997. Maar Peter en José doen het niet alleen. Ze maken gebruik van een hecht team met ervaren krachten. Een foto van het team volgt snel op deze site.

Onze bakkers

First Class Bakery is een ambachtelijk bedrijf en daar zijn wij trots op. Natuurlijk maken wij gebruik van de meest moderne technologieën, maar uiteindelijk is het vakmanschap van onze bakkers onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat ieder product proeft naar de kwaliteit waar wij bekend om staan. Zo draaien zij het deeg, laten het rijzen en bakken het af. Daarnaast verzorgen zij de visuele controle van alle producten, verpakken en verzenden deze. Alleen producten die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen, verlaten de bakkerij.

Logistiek, administratie en verkoop

Het team van First Class Bakery bestaat niet alleen uit bakkers. First Class Bakery kent nog drie andere afdelingen, namelijk: logistiek, administratie en verkoop. Alle afdelingen hebben maar één doel: ‘first class’ opereren voor onze afnemers.

Onze leveranciers

First Class Bakery werkt met vaste leveranciers. Om te garanderen dat we altijd dezelfde smaak afleveren, gebruiken we niet alleen vaste recepten, maar ook zuivere grondstoffen die we betrekken bij onze vaste leveranciers. Het merendeel komt uit onze omgeving en hier werken we al jaren mee samen.

Historie

  • 2020
    Nieuwe locatie / volgende generatie

    In 2020 wordt een nieuw pand gerealiseerd om de groei van het bedrijf aan te kunnen en duurzaam de toekomst tegemoet te treden. Samen met een nieuwe generatie en een enthousiast team met vertrouwen tegemoet.

  • 2019
    Nieuwe branding

    Door de jaren heen is het logo met de tijd meegegaan. In april van dit jaar wordt gekozen voor een nieuwe branding van het logo om de toekomst bestendig tegemoet te gaan.

  • 2019
    Beter Leven

    Certificering Beter Leven. Stichting Beter Leven zet zich in voor een beter welzijn voor dieren.

  • 2018
    RSPO gecertificeerd

    First Class Bakery is gecertificeerd voor het gebruik van duurzame palmolie.

  • 2016
    Ouni, de glutenvrije bakker

    Bart, de zoon van Peter en José, merkte na klachten op dat hij intolerant is voor gluten. Met de kennis en knowhow van de bakkerij en slagerij wordt Ouni opgestart. Ouni beschikt over een gevarieerd assortiment van smaakvolle en betaalbare glutenvrije producten, die wij vers bereiden in onze eigen gespecialiseerde bakkerij. Behalve glutenvrije producten, produceren wij ook tarwevrije en lactosevrije producten.

  • 2010
    Broodwinkeltje, Bakkerij van Griensven

    Om specialisme van het worstenbroodje verder uit te breiden wordt Bakkerij van Griensven overgenomen. Deze bakkerij, opgericht in 1873, is een begrip in Boxtel en omstreken. Peter en José geven het een nieuwe naam: Broodwinkeltje, ouderwets hip. Voorheen was de winkel aan de Breukelsestraat 4, tegenwoordig is het pand aan de overkant betrokken aan de Breukelsestraat 3. Op vrijdag en zaterdag worden hier dé Brabantse worstenbroodjes vers verkocht, samen met diverse lekkere en ambachtelijke broden en broodsnacks.

  • 2009
    Skal certificering

    Om duurzame producten voort te brengen, zijn we Skal gecertificeerd met verschillende biologische producten. Vervolgens komen er tal van producten van de band die getypeerd worden als Clean Label, Halal en Verantwoord Snacken.

  • 2001
    BRC certificering

    First Class Bakery stelt zichzelf hoge eisen. Vanuit deze invalshoek zijn we naast de verplichte HACCP certificering sinds 2001 gecertificeerd door het BRC (British Retail Consortium). Deze standaard hanteert hoge eisen aan de voedselveiligheid.

  • 1999
    Eersel

    Door de groei van klanten en afzet wordt een tweede pand betrokken voor diepvries- en opslagcapaciteit. Aan de Broekstraat in Eersel worden de producten aangenomen en verder verdeeld naar onze klanten in binnen- en buitenland.

  • 1997
    Overname

    In februari gaan Peter en José alleen verder met gekwalificeerd personeel in de bakkers- en slagersbranche. Naast het worstenbroodje wordt gestart met een uitbreiding van verschillende broodsnacks om zo aan de groeiende vraag vanuit de markt te voldoen.

  • 1996
    Wederom kampioen – start bakkerij Bergeijk

    We doen voor de tweede keer mee aan de wedstrijd en behalen wederom de eerste prijs. Vanuit deze gepaste trots slaan de bakkerij en slagerij de handen ineen. In april wordt de productie van het ’t lekkerste Brabantse worstenbroodje in één pand in Bergeijk samengevoegd, om zo iedereen van het lekkere worstenbroodje te voorzien.

  • 1995
    ’t Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

    In de Rosep in Oisterwijk wordt voor het eerst het kampioenschap ’t Lekkerste Brabantse Worstenbroodje georganiseerd. Vele bakkerijen en slagerijen doen mee en samen met Bakkerij Verhagen winnen we uiteindelijk het kampioenschap!

  • 1981
    Tweede slagerij

    Een tweede slagerij wordt geopend onder de vlag van de Keurslagerij. De winkel staat aan de Nieuwstraat in Eersel waar met hart en ziel de slagerij wordt gerund.

  • 1979
    Slagerij

    Peter en José Kuijken starten een slagerij in de Centra supermarkt te Hapert.